Geschiedenis van den Hoven Schoenmode

De geschiedenis van Van den Hoven schoenmode start in 1964. Willem van den Hoven, 50 jaar, die in die periode een grote zelfstandige boerderij runde in Kaatsheuvel zag het somber in. Hij werd destijds gedwongen i.v.m. ruilverkaveling zijn boerderij elders te gaan runnen. Dat was voor hem het moment om iets anders te gaan doen. Hij had immers een groot gezin van 10 kinderen dat hij moest onderhouden.
Hij kwam thuis en zei tegen zijn vrouw Dina: “Ik stop met boeren, ik ga in de schoenenhandel.” Hij kocht een paar series schoenen in en ging daar mee venten langs de deuren. In de begin periode venten hij enkel in de avonduren en op zaterdag, overdag runde bij samen met zijn vrouw de boerderij. Dat venten dat bleek goed uit te pakken, voor hem een gat in de markt in die periode. Langzaam aan ruimde hij zijn veestapel op zodat hij verder kon groeien in zijn schoenenhandel. De schoenenhandel floreerde en hij besloot om op de markt te gaan staan. De allereerste markten op een dag waren Roermond voor de middag en Eindhoven na de middag. Dit was ook een groot succes in die periode. Het groeide uit naar meerdere markten zodat Willem besloot niet meer te gaan venten en enkel naar de markten ging. Rotterdam, Ridderkerk, Delft, s’ Gravenzande, Amsterdam, Weert, etc…

Tweede generatie startte de winkels

Natuurlijk kon Willem dit niet alleen en zijn kinderen moesten met hem mee. Dat was het begin van de tweede generatie van Van den Hoven Schoenmode Zoon Nico, die al vanaf zeer jonge leeftijd mee naar de markt moest om zijn vader te helpen en ontzettend veel passie kreeg voor het schoenen vak besloot dit voort te zetten zodat Pa het wat rustiger aan kon gaan doen. Pa ging genieten van zijn pensioen en Nico ging verder met het runnen van Van den Hoven Schoenmode. Toen de markten minder bezocht werden besloot Nico een schoenenwinkel te openen. De eerste schoenenwinkel werd in Schoonhoven geopend. Dit werd een groot succes en dit proefde naar meer winkels, waar je droog kon staan als het regende. Op de markt werd hij nat en in de winters was het erg koud buiten. Dat was dus de tweede generatie die anders dacht! Van den Hoven Schoenmode groeide uit naar verschillende winkels. Zo vestigde van den Hoven Schoenmode zich in 1996 ook in Uden op de Galerij 24. Die daar inmiddels de naam heeft gekregen van “De Schoenen winkel op de Hoek” en langzaam aan verdwenen alle markten. Tijdens de crisis jaren verdwenen er ook bij van den Hoven helaas wat vestigingen. Maar de passie voor het vak bleef en de wijze lessen van zijn vader bleven ook. Service, klantvriendelijkheid en onderscheiden in wie je bent. Eerlijk en vakkundig advies geven, een breed assortiment voeren voor iedere doelgroep. Het herstellen en aanpassen door de orthopedische schoenmaker die voor van den Hoven schoenmode dit verzorgt. Prijs, kwaliteitsverhouding, service en klantvriendelijkheid staan hoog in het vaandel, dat zijn vandaag de dag nog steeds de kenmerken waarmee Van den Hoven Schoenmode “De schoenenwinkel op de Hoek” zichzelf onderscheidt.

U zult merken dat wij graag de tijd nemen om u op de beste en eerlijkste manier te adviseren.